onsdag den 15. februar 2012

Dekanens raabekor

Der bliver raabt endnu mere af dekan Mette Thunø idag, som bliver kritiseret for at give Linda Koldau mundkurv på.

Politiken mener at dekanen har skævet lidt for meget til sit gamle pensum, da hun skulle bestemme sig for ytringsfrihedens grænser på sit fakultet: 

"Dekanen er selv ekspert i moderne kinesisk, og her har hun måske hentet inspiration til synet på ytringsfrihed og ledelse. I hvert fald er det uforeneligt med europæiske oplysningsidealer at betragte offentlig faglig kritik som farlig for faget."


Information mener at Universitetsloven har skabt en spytslikkerkultur, som kvæler enhver faglig og saglig kritik: 

"»Det er et særsyn, at forskere på AU siger deres mening om universitetet, og vi kan jo høre på gangene, at de tier for ikke at virke illoyale,« siger Bo Jensen, der er talsmand for BT3, en gruppe kritiske studerende på AU."


Rune Selsing skriver også i sin JP blog: 

"Det kan godt være, at Århus Universitet ikke bryder sig om sandheden, men vi andre bør være taknemmelige. Den truede faglighed på humaniora vedkommer os alle. Bevidstheden om vores historiske arv gør os modstandsdygtige over for totalitære tendenser. Den giver os mening i tilværelsen. Og den er et kerneelement i vores civilisation. Det er værd at forsvare, og det er Linda Koldau også."


I morgen bliver der sikkert raabt endnu højere af dekanen!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar